Inför fotografering

Hur går det hela till?

Du kontaktar mig antingen via mail eller via fb/instagram : fotografmamman

Där bestämmer vi tid, dag och vilken typ av fotografering du önskar.

Vi går även igenom vilka bakgrunder du önskar eller andra önskemål så som rekvisita osv. Du får även ett bekräftelsemail där mycket av detta står. 

Dagen innan hör jag av mig till er för att stämma av så att allt är bra med er.

Den bestämda dagen kommer ni hit till Lokvägen 4 i Skivarp, gärna fem minuter innan er avtalade tid.

Ni blir välkomnade in och där finns en pärm med papper/avtal jag önskar att ni fyller i innan fotograferingen börjar. Är det barn som fotograferas gäller det att det är vårdnadshavare som undertecknar och detta ansvarar ni för.

Är det familj som ska fotograferas börjar jag alltid med familjebilderna, sen syskon bilderna och sen de enskilda.

Är det syskon så hoppar vi familjebilderna och börjar med syskon och sen enskilda.

Är det bara ett barn så stämmer vi av lite där barnet är och utgår från det.

Under fotograferingen önskar jag att om man ska hjälpa till att tillkalla barnets uppmärksamhet, att man tänker på var kameran är. Med andra ord stå inte upp och kalla på ert barn, för de kommer att titta upp på alla bilder, utan försök gå ner där jag är, barnets nivå, och prata lugnt med barnet eller sjung sånger osv.

Annars kan ni hjälpa mig genom att berätta vad barnet tycker om så kan jag spinna vidare på det. Jag har även leksaker och klossar osv som faktiskt intresserar nästan alla åldrar.

Jag har även mängder med rekvisita vilket oftast underlättar för barnen att just känna sig bekväma.

Efter fotograferingen, som varar lite olika länge, beroende på vilket paket ni har valt, så önskar jag betalning via swish. Swish nr finns där ni fyllde i avtalet.

Det finns toalett, skötbord och soffdel. Där finns även handsprit utplacerad lite här och där. Jag har god tid mellan mina kunder och städar av allt emellan kunderna.

Jätteviktigt att man bara kommer när alla är helt friska då inget barn som är lite halvdåliga gillar att bli fotograferade och det syns alltid i ögonen efteråt.

Speciellt för er som känner barnet och ska leva med dessa bilder länge. Avboka då tiden så hittar vi en ny tid istället. När vi har bästa förutsättningarna för en bra upplevelse. jag hör så ofta dom är jättepigga hemma och det tror jag absolut men en fotografering i okänd miljö är alltid en annan sak och jag vill verkligen att man är helt frisk dels för er & barnens skull men även som respekt till mig som egen företagare.

Efter fotograferingen & betalningen åker ni hem, och om ni har gett medgivande till sociala medier kan de ibland hända att jag någon dag efter lägger ut ett smakprov på min fb sida: Fotografmamman.

Ca 10 dagar efter att fotograferingen ägt rum får ni tillgång till ert webbgalleri där era bilder som jag valt ut efter fotograferingen ligger.

Där kan ni välja dom ni vill ha. Där är väldigt tydliga instruktioner om hur man väljer ut sina favoriter osv med i mailet ni får.

Ni har tre dagar på er efter att ni mottagit galleriet att välja ut era favoriter till de förmånliga priser ni får där. 

Önskar ni beställa fler än de som ingår i ert paket upprättar jag en till faktura på de de fler bilder ni önskar som ni kan betala inom 14 dagar. Eller om ni önskar köpa alla i ert galleri som de allra flesta faktiskt gör kan jag även erbjuda er att lägga uupp avbetalningen räntfritt via klarna.

Jag kan alltid ändra betaltiden till senare datum om så önskas. Efter genomförd betalning utför jag de eventuella ändringar som ni så önskar på era bilder och levererar bilderna så fort jag kan till er mail via tjänsten wetransfer. Där ni har en hel vecka på er att hämta hem era bilder i lugn och ro.

Bilderna kan framkallas och publiceras helt fritt för privat bruk. Det finns ingen ångerrätt på genomförd fotografering eller beställda produkter.

Bokningsvilkor

Fotografmamman tackar för att vi får möjligheten att ge er en minnesvärd stund och hoppas att ni uppskattar vårt arbete.

Bokningsvillkor:

* Avbokning närmare än 24 timmar innan bokad tid debiteras med 200kr.
* Under hela fotograferingen bär ni ansvar för ert/era barn.
* Fotografmamman förbehåller sig rätten att ta in nödvändig information från er och även att bevara era bilder samt kundinformation i upp till tre år. Detta fungerar som en back up för er så att ni kan efterbeställa bilder direkt av Fotografmamman Fotograf Cecilia Öberg. Ni kan när som helst skriftligt begära att Fotografmamman raderar era bilder/kundinformation.
* Bilderna ni köper får endast användas för privat bruk om ingen annan skriftlig överenskommelse har ägt rum. Vid publicering av köpta bilder på era sociala medier ska det framgå att Fotografmamman är fotografen.

* Det finns ingen ångerrätt på köpta digitala bilder/produkter.

* innan fotograferingen får ni fylla i ett dokument med era adressuppgifter samt om ni samtycker eller ej till att Fotografmamman får använda era bilder i sociala medier och till övrigt marknadsföringsmaterial, dessa uppgifter sparas i upp till tre år efter senaste medgivandet. Om detta gäller barn som blivit fotograferade är det viktigt att det är vårdnadshavare som undertecknar.

Inför fotograferingen:

Var helst på plats fem minuter innan bokad tid för att kunna vara redo när det är er tur.

Tyvärr finns det inte utrymme i studion om ni är på plats tidigare.

Kom förberedda, ha med er kläder/ombyte om så önskas, mat vid behov till de små bebisarna och gärna reservkläder.

Studion är lokaliserad på Lokvägen 4 i Skivarp.

Här finns toalett, skötbord, kläder för utlåning till de små, gravidklänningar som går utmärkt att låna under fotografering samt mängder av rekvisita.

Det finns även en lounge där ni kan sätta er avskilt och ge mat till de små, om så behövs..

Vid tidsbokning behövs följande information:

* Hur många ska fotograferas/typ av fotografering.

* Ålder på barnen om några sådana är med.

* Barnet/barnens namn för att lättare och snabbare få kontakt med barnen när ni kommer.

* Ert mobilnummer samt er mailadress.

* Svarar Ja på att ni har läst igenom, förstått och accepterar bokningsvillkoren.

* Om ni önskar något speciellt? - så som bakgrund, färgsättning, rekvisita eller om har ni andra önskemål.

jag ser fram emot att få träffa er för att skapa magi! Hör gärna av er om ni har ytterligare funderingar kring upplägget.

Dela den här sidan